Zwerfvuilactie

Naar aanleiding van het jubileumjaar “800 jaar Sint-Niklaas” doet de stedelijke adviesraad voor milieu en natuur “STRAMIN” een warme oproep aan alle inwoners om onze gemeentelijke wegen te bevrijden van al dat zwervend vuil. Steek samen met je klas, vereniging, bedrijf, buurtcomité of een aantal vrienden of familieleden een handje toe en maak jouw buurt opnieuw proper.
Wat denk je, lukt het ons om 800 kg zwerfvuil pér deelgemeente in te zamelen?  Ga mee de uitdaging aan en schrijf nu in.

Waar & wanneer gaat de opruimactie in mijn gemeente door? 

Sinaai

Van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 maart

Belsele

Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 maart

Nieuwkerken-Waas

Van maandag 13 tot en met zaterdag 18 maart

Sint-Niklaas

Van maandag 20 tot en met donderdag 23 maart

Op Vrijdag 24 maart vindt de slotmanifestatie plaats op de Grote Markt vanaf 14u tot 17u.

Hoe schrijf ik in?
Inschrijven kan in deelgemeentehuizen of bij de milieudienst in het stadhuis. Na je inschrijving geef je de  straten op die jij wilt aanpakken. Je krijgt bij inschrijving van ons het nodige opruimmateriaal mee: vuilniszakken, handschoenen, grijpers en fluo hesjes.

Waar verzamel ik het zwerfvuil?
Elke zaterdag tijdens de campagneweken zal er in de onmiddellijke omgeving van het centrum in de deelnemende gemeente een verzamelplaats ingericht worden. Daar kan je terecht met je ingezameld zwerfvuil. Er zijn ook vrijwilligers die het opgehaalde vuil komen oppikken in jouw buurt.

Contactpersonen in Sint-Niklaas
Milieudienst: 03 778 31 90  • mail: milieu [at] sint-niklaas.be
Firmin De Beleyr • Kleemstraat 89 • Belsele  03/722 07 62   firmin.de.beleyr [at] telenet.be